Soep – Knolselderijsoep

Het recept voor een lekkere knolselderijsoep:

Ingrediƫntenknolselderijsoep
1 knoldelderij
2 aardappelen
2 uien
2 teentjes knoflook
2 blokjes kippenbouillon
1,2 liter water
scheutje melk
peper en zout

Snijd de onderkant van de knolselderij af en schil de knolselderij.Vervolgens snijd je de knolselderij in kleine blokjes. Schil de aardappelen en snijd deze in stukken.Pel de uien, snijd deze in stukjes en doe vervolgens hetzelfde met de knoflook.

Neem een royale pan en doe een beetje olie in de pan, als de olie warm is fruit je de stukjes knolselderij. Wanneer ze goed zijn, voeg je het water toe en de bouillonblokjes. Breng het geheel aan de kook, voeg de aardappelen, ui en knoflookstukjes toe.

Zet het vuur laag, zodat het rustig door kan koken. Giet de scheut melk erbij (dit is om de soep een mooie witte kleur te laten houden) Laat het geheel ongeveer 40 minuten zachtjes koken.

Na 30 minuten haal je de pan van het vuur en ga je met de staafmixer door de soep.
Naar wens kun je nog peper en zout toevoegen.
(De knolselderijsoep is ook erg lekker met stukjes gebakken spek erin)