Soep – Kippensoep – somethingels-inbalans – recept

shutterstock_27848905Soep – Kippensoep

Heerlijke verse kippensoep.

Ingrediƫnten: (+- 6 personen)

3 blokjes kippenbouillon
(1blokje voor 1/2 liter bouillon)

2 kippenbouten
125 gram champignons
125 gram prei
50 gram rijst
(wanneer je een goed gevulde soep wilt, kun je kiezen voor meer groenten en rijst)

 

Zet een pan met anderhalve liter water op het vuur. Doe de kippenbouten en de bouillonblokjes in het water en breng het geheel aan de kook.
Als het geheel kookt kun je de prei en de champignons in kleine stukjes snijden.
Na 30 minuten haal je de kippenbout uit het water en laat je deze een beetje afkoelen.
Snijd het vlees van de kippenbouten af. Doe het kippenvlees, de prei, de champignons en de rijst in het water en het geheel nog 10 minuten rustig doorkoken.

De soep is nu klaar, smakelijk eten!