Courgettesoep – somethingels-inbalans – recept

Soep – Courgettesoep

Zomerse soep van courgettecourgettesoep shutterstock_139196759

Ingrediƫnten (+- 4 personen)

2 courgettes
2 teentjes knoflook
2 aardappelen
2 uien
1 liter water
5 of 6 bouillonblokjes (1 blokje voor 0,2 liter)

 

Snijd de courgettes in stukjes (je kan ervoor kiezen om de zaden eruit te halen)
Doe een klein beetje olie in de pan en als dit warm is, fruit je de courgettestukjes.
Wanneer de courgette goed fruitig is, dan voeg je het water en de bouillonblokjes toe.
Breng dit aan de kook. Ondertussen kun je alvast de aardappelen schillen en snijden, de uien/knoflook schoonmaken en snijden. Ook hier maak je stukjes van.
Wanneer het geheel kookt, voeg je de aardappelen/uien/knoflook toe.
Laat het geheel 30 minuten zachtjes koken op het vuur.

Na 30 minuten haal je de pan van het vuur en ga je met de staafmixer door de soep.
Naar wens kun je nog peper en zout toevoegen.
(De courgettesoep is ook erg lekker met stukjes gebakken spek erin)

Doe de soep in soepkommen en serveer dit met een stukje brood erbij.
Smakelijk eten!!