Salade – Couscoussalade – somethingels-inbalans – recept

Salade – couscoussaladecouscoussalade shutterstock_106659050

Een frisse zomerse maaltijdsalade (vegetarisch)

Ingrediënten: (+-4 personen)

250 gram couscous 
1 rode paprika
1 halve citroen
1 halve komkommer
2 lente uitjes
4 tomaten (kunnen ook meerdere cherrytomaten zijn)
200 gram fetakaas 
100 gram gele rozijnen
zout
1 blok of 2 eetlepels kruidenbouillon
(eventueel verse peterselie)

Neem een pan met ongeveer 2 liter water. Voeg hierbij wat kruidenbouillon toe. Breng dit geheel aan de kook. Voeg nu de couscous toe en laat het geheel 2 minuten koken (doorroeren gewenst) Giet de couscous af en laat hem afkoelen.

Snij de groenten fijn. (komkommer, tomaten, paprika)
Maak van het stuk fetakaas, kleine brokjes en roer deze onder de groenten.
Voeg nu de afgekoelde couscous toe en roer dit samen om.
Knijp de halve citroen fijn boven de salade.
Voeg (naar wens) een beetje zout en peterselie toe.
Als laatste doe je de rozijnen erbij. Smakelijk eten!!

Dit gerecht is nog lekkerder als het geheel een paar uur in de koelkast heeft gestaan.