Soep – Pompoensoep

pompoensoepZoete pompoensoep van flespompoen:

Ingrediƫnten:

1 flespompoen (750 gram zonder schil)
1 grote aardappel of 2 kleine
1 ui
2 teentjes knoflook
2 blokjes groentebouillon
1,5 liter water
1,5 eetlepel kerrie
peper en zout (naar wens)

Schil en snijd de flespompoen in stukjes. (het zaad en de schil gooi je weg)
Daarna schil je de aardappel en snijd je ook in stukjes. De ui pel je en snijd je in stukjes, hetzelfde doe je met de knoflook.
Zet het water in een royale pan op het vuur en voeg hier alle ingrediƫnten toe en de bouillonblokjes toe. Wanneer het geheel kookt, zet je het voor lager. De kerrie voeg je toe en je laat het geheel ruim 30 minuten koken.

Na 30 minuten haal je de pan van het vuur en ga je met de staafmixer door de soep.
Naar wens kun je nog peper en zout toevoegen.

Verdeel de soep over soepkommen en geniet van deze heerlijke zoete soep.